Nieuws

Nieuws

Giethoorn februari 2019

Van een aantal klanten krijgen we te horen dat ze in het begin problemen hebben met de nieuw geoliede vloer, dit is helaas iets wat gebeurt tijdens het droogproces waar niemand invloed op heeft. Het gaat daarbij om het doorharden van de olie wat twee weken duurt, voorzichtig omgaan met uw vloer is het enige wat daartegen helpt en eventueel kunnen wij uw vloer nabehandelen met onderhoudsolie als dat nodig blijkt te zijn.

ONS ADVIES LOOP NIET MET SCHOENEN OP UW NIEUWE VLOER EN VOORKOM VLOEISTOF DRUPPELS OP DE VLOER, NA TWEE WEKEN IS HET GEVAAR GEWEKEN!

 

Zoeterwoude februari 2017

Voor de nieuwe promo op youtube kunt u hier terecht

Zoeterwoude november 2015

Vanaf dit najaar is KSO gevestigd op Zuidbuurtseweg 1 te Zoeterwoude, een Bona gecertificeerd parket bedrijf. Dit is een mooie aanvullende zekerheid voor onze klanten.

In 2012 is er een nieuw fenomeen binnen de parket branche waar genomen, de (her)oprichting van een z.g. Gilde van parketteurs. Een gebruik dat stamd uit de middeleeuwen om een beroepsgroep te verenigen. Natuurlijk lijkt dat op het eerste gezicht een goed initiatief, maar of dit tot de gewenste samenwerking tussen parketteurs gaat komen moet gaan blijken. In elk geval is de gebruikete titel meester parketteur niet wettelijk beschermd en kunnen alle parketteurs die gebruiken. Met bedrijf KSO Parket, domijn Parketteur.com, 18jaar praktijk ervaring en werkend volgens de regels der kunst, met de beste materialen en machines en een zeer klantgerichte instelling durf ik in elk geval te stellen dat ik in elk geval “meester Parketteur” ben en zal mij zo ook noemen als dat zo uitkomt. Natuurlijk juich ik het initiatief toe en verwacht dat er vanzelf aansluiting zal plaats vinden als het zo moet zijn.

Zoetermeer Mei 2012

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de levering van een aantal mooie vloeren waar wij u wat foto’s van laten zien om een idee te krijgen van de uitstraling die een vloer van KSO uw huis kan geven.

Eiken visgraat Bourgogne naturel geolied met band en bies Oud herenhuis in Den Haag.

Plaatsing eiken lamel parket 19x180cm toplaag 4mm C/D selectie voor de slaapkamers.

Eiken visgraat 71x355mm primier met band zonder bies verouderd klassiek naturel olie, Grachtenpand in Amsterdam.

Zoetermeer juli 2011

Deze zomer is er door KSO parket  voor de nieuwe nederlandse vestiging van Square Melon een kantoor oppervlak van 1650m2 gerenoveerd !

Opdracht hiervoor kwam van Oskam Bunnik BV en de werkzaamheden hebben ruim 3 weken geduurd, in deze periode is er verdeeld over drie verdiepingen 1650m2 geschuurd en in de olie gezet. Zijn er 25m2 reparaties verricht en 107m2 nieuw lamelparket geplaatst. Ook is er een trap van 27m2 bekleed met eiken primier parket.

De foto’s spreken voor zich:

Zoetermeer 04-02-2011

Deze maand zijn we begonnen onze klanten te helpen met een reminder om de vloer te onderhouden, in de praktijk komen we vaak vloeren tegen die met goed onderhoud in een betere staat hadden kunnen blijven. Daarom sturen we onze klanten vanaf nu na een jaar de volgende e-mail:

Geachte Klant van KSO Parket www.parketeur.nl,

Het is inmiddels ongeveer een jaar geleden dat KSO Parket voor u de vloer mocht renoveren. Daarom is het nu tijd om aan onderhoud te denken zodat uw vloer ook lang mooi blijft. Voor alle volledigheid stuur ik u als bijlage daarom nog een kopie van het onderhoudsvoorschrift dat u er destijds bij heeft gekregen.
Naast het regelmatig vochtig reinigen met een onderhoudszeep (Clien-Z) is het mogelijk om uw vloer een keer wat grondiger te reinigen met Clien-R. Ook zal u inmiddels toe zijn aan een beurt onderhoudsolie om de vloer weer zijn mooie volle uitstraling te geven. Het beste zou zijn om dit te combineren voor het beste resultaat.
Natuurlijk kunt u deze onderhoudsproducten ook bijbestellen als u die nodig heeft door deze mail te beantwoorden en uw bestelling door te geven.
Clien-Z 1 liter € 12,95; Clien-R 1 liter € 8,95; Revol onderhoudsolie € 23,95. Ook kan u het onderhoud aan KSO Parket uitbesteden, een volledige reiniging en opfrisbeurt met onderhoudsolie kost gemiddeld € 3,50 p.m2.
Verder wil ik u de vrienden actie nog onder de aandacht brengen. Als u namelijk een nieuwe klant aanbrengt voor het renoveren van een parketvloer krijgt u een onderhoudspakket gratis ! (clien-z, clien-r en revol).

Ik wens u nog vele jaren plezier van uw mooie vloer,

KSO Parket www.parketeur.nl
O.M. Luitwieler

>

VOLKSKRANT Artikel 08-09-2010 wonen bijlage

Wel even de hoekstukjes tellen  Niet voor alles is vakmanschap vereist. Met advies van een professional kom je er ook. Vandaag: hoe leg je plinten?

Plinten beschermen de muur. Tegen krassen van de stofzuiger of tegen andere butsen. Odin Luitwieler uit Zoetermeer, van de firma KSO, legt als parketteur houten vloeren. Ook de afwerking met plinten is hem toevertrouwd. ‘Als ik niet weet hoe je plinten moet leggen, dan weet niemand het.’ Hoe kies je een plint? Luitwieler: ‘Dat hangt af van smaak en budget. Er zijn plinten die rechtop tegen de muur staan, en afdeklatten, die plat tegen de muur worden gelegd. De afdeklatten zijn goedkoop en makkelijk aan te brengen. Vaak zijn ze zelfklevend, anders kun je ze lijmen of tegen de muur aan spijkeren. Een nadeel is hun breedte: die dwingt je meubels verder van de muur te zetten. Langs deuren en kozijnen moet sowieso een afdeklatje komen ‘De mdf-plint en de systeemplint zijn de meest gebruikte echte, rechtopstaande plinten. Mdf-plinten zijn gemaakt van geperst board en afgewerkt met grondverf. Je kunt ze desgewenst schilderen, als ze eenmaal zitten. Het voordeel van systeemplinten, van fineer, is dat erachter een ruimte is opengelaten, handig voor kabels. ’ Hoe maak je de plinten op maat? Met een kapzaagje of een afkortzaag. Ik vind het ’t gemakkelijkst om de lengte af te tekenen langs de muur. Bij hoeken zaag je de plinten af op 45 graden, in een verstekbak.’ Stel, je kiest de mdf-plint. Hoe ga je te werk? ‘Met stalen nagels spijker je ze vast tegen de muur. Die spijkers moeten 2,5 mm dik en 3 cm lang zijn. Doordat ze gaan roesten, komt de plint goed vast te zitten in de muur. Een muur van beton of kalkzandsteen is te hard om te spijkeren. Daar moet je de gaten voorboren, met een boorhamer. Niet met een klopboor! Gebruik de boor van 6 mm, doe in het gat een 6 mm slagplug van 4 centimeter lang. Vervolgens draai je de schroeven erin. De spijkers of schroeven moeten op ongeveer 20 cm van elkaar komen. Alle punten moeten verzonken worden in het hout. Later smeer je er plamuur op en schilder je ze.’ En als je een systeemplint wilt? ‘Dan bevestig je eerst een vurenhouten onderlat, op dezelfde manier als je een mdf-plint vastmaakt. Daarna zet je de systeemplint in elkaar met hoekstukjes. Van tevoren wel even tellen hoeveel hoek- en eindstukjes je nodig hebt. Hoe werk je kabels weg achter zo’n systeemplint? ‘Heel simpel: er blijft een uitsparing tussen het vurenhouten latje en de bovenkant van de plint over. Daar trek je de kabels door. Leg ze nooit tussen de muur en het parket of laminaat. In die ruimte moet het hout kunnen werken.

Maartje Bakker

KSO 26-07-2010

Afgelopen weken hebben we vaak vragen van klanten over het gebruik van olie of lak, veel mensen verkeren ten onrechte in de veronderstelling dat lak vloeren minder kwetsbaar zijn. Gelukkig is niets minder waar, en daarbij is het ook nog eens zo dat een kras in een olie vloer weg te krijgen is in tegenstelling tot lak.

Het meest tot de verbeelding spreekt dat steeds meer kantoren en bedrijfsvloeren in de olie worden gezet, alleen moet er goed gelet worden op de reiniging !

Gebruik nooit een allesreiniger of groene zeep op een olie vloer, de bescherming is gebaseerd op vet dus geen onvettende reinigers gebruiken. Het is noodzakelijk om een goede onderhoudszeep te gebruiken het liefst van dezelfde fabrikant als de gebruikte olie.

KSO 28-05-2010